Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nacka – Jämföraren

Uppdraget var att ta fram en tillgänglig, modern och informationsrik webbplats till Nacka kommun.

Projektet innebar ett samarbete mellan Sustainit AB och en extern designbyrå som huvudsakligen levererade styleguide och app version av design.

Min uppgift var att fortsätta designarbetet baserat på det satta manéret för resterande sidtyper inklusive desktop format, startsida, beskrivning modul, karta fuktion, jämförelse sida.

Mitt arbete genomfördes i sprintar tillsammans med projektägare och frontend-utvecklare. Vi diskuterade kundens kravbild för respektive sida och tog sedan iterativt fram designförslag som jag presenterade för kund. När designen blivit godkänd av kund började vi utvekla tjänsten tillsammans med front-end utvecklare där jag hjälpte till med CSS kompletering.

Resultatet blev en design och gränssnittsimplementering där vi tagit höjd för tillgänglighet enligt webbriktlinjer. Färgkontraster, typsnitt och grafiska element är alla testade och designen har utformats för att vara lättnavigerad.

Lösningen utvecklas för att passa både i mobiler och datorer. Koden skall skrivas i React på ett “öppet och påbyggnadsbart sätt”. 

 

I uppdraget ingick:

  • Reviderad grafisk profil
  • Ny responsiv webbplats
  • Användaretester

Roll: Ux-designer 

Tid: 4 veckor

Verktyg: Trello, Figma, React, CSS